Blogs

Blog van 26/04/2013: Proyecto Roble is de toekomst

Proyecto Roble is de toekomst

 

Donderdag 25 april is Proyecto Roble de regiowinnaar geworden van de verkiezing "BNA Gebouw van het Jaar 2013". Omdat we zelf al veel veel gezegd hebben over het prachtige kantoor citeren we graag uit het juryrapport: 

"Zelden zag de jury een gebouw waarin duurzaamheid zo verregaand tot in de kleinste details is doorgevoerd. Hier is geen geitenwollen sok meer te bekennen. Dit is vreugdevolle duurzaamheid. Er is maar één kanttekening: de elegante schoonheid van het kantoor steekt schril af tegen de plompheid van het naastgelegen huis, waarmee het verbonden is. Hier spreekt wel een mooie symboliek uit: het plompe huis mag blijven, maar we laten dit wel achter ons. Proyecto Roble is de toekomst. Dit is waar de architectuur in Nederland naartoe moet." 

Uiteraard zijn we wederom zeer vereerd met deze prijs. Equipe van harte!

klik hier voor het gehele juryrapport.Blog van 27/03/2013: En weer een nominatie!

En weer een nominatie!

 

Het begint misschien een beetje borstklopperij te lijken, maar we hebben echt wéér een nominatie te pakken! En daar zijn we gewoon weer trots op! Deze keer voor de prijs "Gebouw van het Jaar". 25 April wordt de prijswinnaar Regio Zuid bekend gemaakt. Houd deze website in de gaten voor de uitslag. Stemmen mag natuurlijk ook: http://www.gebouwvanhetjaar.nl/prijsvraag/index.php.Blog van 16/04/2012: Internationale aandacht voor Proyecto Roble

Internationale aandacht voor Proyecto Roble

 

We waren al heel trots toen we de ARC12 prijs wonnen. Maar ook internationaal gooit ‘Proyecto Roble’ hoge ogen. Het nieuwe kantoorpand van Van Helvoirt Groenprojecten was namelijk één van de genomineerden voor de ‘WAN Sustainable Building of the Year Award’. Helaas ging de prijs aan onze neus voorbij, maar de nominatie zelf vonden we ook al zeer eervol! Lees hier wat men zegt over Proyecto Roble en het kantoorpand van Van Helvoirt Groenprojecten.

Dat het pand bijzonder is, blijkt niet alleen uit de verschillende nominaties, maar ook uit de vele aanvragen van diverse partijen om het pand te mogen bezoeken en te horen hoe het tot stand is gekomen. Zo bezocht de Tilburgse MVO Tour het pand, organiseerde CAST er een bijeenkomst en zijn er veel andere aanvragen voor lezingen en bedrijfsbezoekjes.

Blog van 23-11-2012: Équipe wint de ARC12 Architectuurprijs!

Équipe wint de  ARC12 Architectuurprijs!

 

Équipe voor Architectuur en Urbanisme, architect van 'Proyecto Roble' heeft de ARC12 Architectuurprijs gewonnen. En daar zijn wij heel erg trots op! De kroon op een project waar Équipe jaren met veel passie en energie aan heeft gewerkt. Huib en Danielle, gefeliciteerd! 

De jury is onder de indruk: “Dit zeer doordachte en in zorgvuldige samenwerking met alle partijen uitgewerkte kantoorgebouw in Berkel-Enschot is een bron van innovatieve oplossingen. We zijn onder de indruk van het feit dat deze oplossingen met veel aandacht zijn geïntegreerd in een coherent gebouw met een aangename belevingskwaliteit. Het project is daarmee een compleet, goed uitgewerkt project dat wordt gekenmerkt door tal van innovaties, zowel in het proces al op het praktisch niveau van materialen, concepten en technieken.” 

Blog van 11/10/2012: Nominatie ARC12 Award Architectuur

Nominatie ARC12 Award Architectuur

 

Ons nieuwe kantoor, gerealiseerd onder de werktitel ‘Proyecto Roble’ is één van de drie genomineerden voor ARC12 Award Architectuur. Het gaat hierbij om recent gerealiseerde projecten waarin gebruik en techniek op innovatieve wijze op elkaar zijn afgestemd en duurzaamheid wordt gepromoot als integraal onderdeel van het ontwerp. De prijswinnaar wordt op 22 november bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie over ons project op de website van De Architect.

Blog van 20/09/2012: Eervolle vermelding Green Building Award 2012

Eervolle vermelding Green Building Award 2012
 

Donderdag 13 september ontving het “Groen Filterdak” op ons nieuwe kantoorpand een eervolle vermelding.

Juryvoorzitter Elco Brinkman(voorzitter Bouwend Nederland) noemde het groene filterdak een zeer geslaagde combinatie van “de groene, de blauwe en de grijze wereld”.

“In dit project hebben de 'Willie Wortels', de visionairs en de ondernemers in de vakwereld van groen, duurzaam en watertechniek elkaar gevonden. De in dit project gebundelde kennis en kunde van waterzuivering door helofytenfilters, gekoppeld aan bewezen daktuintechniek maakt dat deze techniek voor het duurzaam gebruik van water nationaal en internationaal goed te vermarkten is.”, aldus de vakjury van de Green Building Award 2012.

UIteraard feliciteren we ook SHFT, Ecofyt en Équipe voor Architectuur en Urbanisme met deze eervolle vermelding.

Valid XHTML 1.0 Strict    Valid CSS!    Cleanbits